Over Fri3d Camp

Fri3d Camp is een tweejaarlijks gezinsvriendelijk zomerkamp voor hackers, makers en doe-het-zelvers. In 2024 zijn we aan onze vijfde editie toe.

Volgens het hacker ethos volgen we maar 1 regel:
Be excellent to each other. Elke deelnemer heeft als enige taak om van het kamp voor iedereen een topervaring te maken.

Onze inspiratie zijn de grote Europese kampen die elke twee jaar worden georganiseerd, zoals CCC Camp of MCH.

Wat valt er zoal te beleven?

Waar het abnormaal lijkt om te kamperen met een laptop, gaan wij er volledig over. Overdag zetten we alles op alles om de inner geek te bevredigen en na een pintje bij het kampvuur slapen we allemaal in onze eigen tent op het kampeerterrein.

  • Ons programma bevat activiteiten die door de deelnemers zelf worden bijgedragen. We leren vanalles over wetenschap en technologie en spelen samen in de open natuur.
  • We brengen voldoende stroom en internet mee zodat je zeker niet moet afkicken van je digitale verslaving. Je geekiest toys zijn zeer welkom.

Orga-team

De eerste drie edities van Fri3d Camp werden op poten gezet door een los team van vrijwilligers, met ondersteuning van IO Lab bvba.

Na de derde editie werd Fri3d vzw opgericht om de organisatie te behartigen.

Fri3d VZW
Grotehondstraat 44 - APE Collective
2018 Antwerpen
BTW BE 0734.464.006

Hoe spreek ik "Fri3d Camp" eigenlijk uit?

Toen we in 2014 een naam zochten, wilden we een naam die naar hackers en naar België refereerde. Na lang zoeken kwamen we erop uit dat "fried" (van het Engelse "gefrituurd") een mooie term is om kapotte elektronica aan te geven (fried electronics), maar dat we zo ook naar onze nationale trots, de Belgische friet, konden refereren.

Fri3d Camp 2014 logoMet wat extra 1337-speak invloeden werd in "fried" al gauw de letter "e" door een "3" vervangen (zodat we ook de domeinnaam fri3d.be konden inpalmen) en zo werd "Fri3d Camp" de officiële naam van ons kamp. Als je heel goed kijkt vind je in ons huidige minimale vossen/driehoeken/asteroids logo (en al zeker in ons logo van de eerste editie in 2014) ook een referentie naar die frietzak!

De juiste uitspraak van "Fri3d Camp" is daarom net hetzelfde als de uitspraak van het Engelse "fried camp" (gefrituurd kamp), ofte [fraait kemp].


Fri3d VZW
Grotehondstraat 44 - APE Collective
2018 Antwerpen
BTW BE 0734.464.006

Partners | Partner worden