Deelnemen

Waar kom ik terecht?

De Kluis is een groot terrein, waar in de zomer vaak veel jeugdbewegingen tegelijk op kamp komen. Van 12 tot en met 14 augustus is bijna het hele terrein voorbehouden voor Fri3d Camp. Er is vast sanitair op het terrein, voldoende open plek om je tent, camper, caravan of gekaapte UFO op te stellen, en veel bomen om schaduw onder te zoeken of licht aan te hangen.

Wat kan ik er doen?

Alle activiteiten worden georganiseerd door de deelnemers, orga zorgt voor de omkadering en faciliteert. Dat betekent dat een activiteit uitzonderlijk afgelast kan zijn, dat er beperkt materiaal is, een wachtrij, etc. Be Excellent is dan het motto. Toon begrip.

We stimuleren ad-hoc extra activiteiten die door deelnemers georganiseerd worden tijdens het kamp. Die zijn vaak erg leuk en spontaan, dus hou je ogen en oren open. Vanuit de infodesk proberen we deze ook zo goed mogelijk bekend te maken.

Het niveau van activiteiten kan sterk uiteenlopen, maar we gaan steeds voor kwaliteit. Deelnemers organiseren een workshop of geven een talk vanuit hun eigen interesse en passie. Ze zijn geen animatoren die terzijde 'iets met technologie' doen, maar vaak gepassioneerde (semi-)professionals die hun kennis en enthousiasme willen delen. Denk dus niet te snel dat iets te moeilijk of net te gemakkelijk zal zijn, maar ga uit van je interesse.

Wie kan ik er ontmoeten?

Als de vorige edities een indicatie zijn, zullen er op het totaal van 512 deelnemers ongeveer 170 kinderen zijn, de meesten tussen de acht en de twaalf jaar. De rest van het publiek bestaat dan uit de ouders van die kinderen, geroutineerde hackers, studenten, proffen en enthousiastelingen.


Hier moet je rekening mee houden

Kamperen

Je brengt je eigen tent, camper, caravan,... mee. Er is een beperkt aantal slaapkamers die we te huur aanbieden, interesse kan je aangeven bij je ticketaankoop. Je kan ook mailen naar info@fri3d.be als je interesse hebt in zo'n slaapplaats.

Er zijn geen strak afgebakende kampeerplaatsen. Je zoekt dus een geschikte plaats en houdt rekening met voldoende plek voor de buren. Er is een centraal elektriciteitspunt per kampeerterrein, we verwachten dat deelnemers hun verlengkabels daisychainen en zo elkaar van stroom voorzien.

Er is WiFi op de kampeerterreinen. GSM-bereik is daarentegen quasi onbestaand op De Kluis.

Het is een geëerde traditie om elke tent/caravan/camper van zoveel mogelijk gekleurde LED-lichtjes te voorzien, die in het donker een prachtig schouwspel opleveren. Als je denkt dat je te veel LED-strips meeneemt, is het antwoord altijd 'nee'.

Er zijn sanitaire blokken op het terrein, en we voorzien ook koelkasten op de kampeerterreinen waar je je bederfbare etenswaren in kwijt kan. We vragen wel om hier geen flessen drank in te zetten, omdat ze anders erg snel vol zouden staan. Er is altijd gekoelde drank te krijgen aan de bar.

(Jonge) kinderen

Fri3d Camp is een gezinsvriendelijk kamp en ongeveer een derde van de deelnemers zijn kinderen. Als je een hekel hebt aan kinderen, kom je dus best niet naar Fri3d Camp.

Kinderen vanaf vijf à zes jaar oud kunnen met begeleiding aan heel veel activiteiten deelnemen, en zullen zich op het terrein goed kunnen amuseren. Voor jongere kinderen zullen er minder activiteiten geschikt zijn, zij zullen dus minder hebben aan het georganiseerde aanbod.

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar hou er rekening mee dat er geen kinderopvang georganiseerd wordt en dat het ook niet de bedoeling is dat jonge kinderen zonder begeleiding deelnemen aan workshops die daar niet voor bedoeld zijn (check de gedragscode). Kom je met partner, vrienden of familie naar Fri3d Camp, maak dan op voorhand dus goede afspraken over de begeleiding van jullie kinderen.

Eten en drinken

Er zitten twee warme maaltijden in je ticket, voor vrijdag- en zaterdagavond. Voor je ontbijt, lunch, etc. ben je op jezelf aangewezen. Er is een supermarkt in de buurt, en op de kampeerterreinen zijn er gedeelde koelkasten waar je bederfbare spullen in kwijt kan. Daarnaast zijn er ook snacks aan de bar te verkrijgen.

We voorzien gratis koffie, en een bar waar je terecht kan voor een rijk palet aan gekoelde dranken.

Voor drank en snacks betaal je met je drankenkaart. Drankenkaarten koop je aan de infodesk.

Dieren

Honden en andere huisdieren zijn niet welkom op Fri3d Camp. Met uitzondering van assistentiedieren (blindegeleidehonden e.d.) kunnen we, omwille van veiligheidsredenen, geen huisdieren toestaan op Fri3d Camp. Voor goudvissen maken we een uitzondering, als ze aan de leiband gehouden worden.


Call for Participation

De inhoud op Fri3d Camp komt volledig van de deelnemers. Dat vinden we erg belangrijk, en dat maakt Fri3d Camp ook bijzonder. Dien dus zeker jouw voorstel in op onze call for participation! Zo krijg je je een workshop, talk of andere activiteit op het officiële programma van Fri3d Camp 2020.


Foto's van editie 2018

Blijf op de hoogte over Fri3d Camp

Schrijf je hier in op de mailinglist:

Schrijf je in op de mailinglist

Powered by EmailOctopus

Partners | Partner worden