Fri3d Camp 18-20 augustus 2018

FAQ

Deze FAQ wordt voortdurend up to date gehouden. Zit je zelf met een vraag die je hier niet terugvindt? Mail naar info@fri3d.be of stel ze op Twitter of Facebook.

Wat valt er zoal te beleven?

Waar het abnormaal lijkt om te kamperen met een laptop, gaan wij er volledig over. Overdag zetten we alles op alles om de inner geek te bevredigen en na een pintje bij het kampvuur slapen we allemaal in onze eigen tent op het kampeerterrein.

Hoe spreek ik "Fri3d Camp" eigenlijk uit?

Toen we in 2014 een naam zochten, wilden we een naam die naar hackers en naar België refereerde. Na lang zoeken kwamen we erop uit dat "fried" (van het Engelse "gefrituurd") een mooie term is om kapotte elektronica aan te geven (fried electronics), maar dat we zo ook naar onze nationale trots, de Belgische friet, konden refereren.

Fri3d Camp 2014 logoMet wat extra 1337-speak invloeden werd in "fried" al gauw de letter "e" door een "3" vervangen (zodat we ook de domeinnaam fri3d.be konden inpalmen) en zo werd "Fri3d Camp" de officiële naam van ons kamp. Als je heel goed kijkt vind je in ons huidige minimale vossen/driehoeken/asteroids logo (en al zeker in ons logo van de eerste editie in 2014) ook een referentie naar die frietzak!

De juiste uitspraak van "Fri3d Camp" is daarom net hetzelfde als de uitspraak van het Engelse "fried camp" (gefrituurd kamp), ofte [fraait kemp].

Mijn kindje is nog maar X jaar, gaat ie er wel iets aan hebben?

Fri3d Camp is gezinsvriendelijk, jonge kinderen kunnen dus zeker mee. We hanteren bijvoorbeeld als voertaal het Nederlands om kinderen makkelijker te betrekken.

Kinderen vanaf vijf à zes jaar oud kunnen met begeleiding aan heel veel activiteiten deelnemen, en zullen zich op het terrein goed kunnen amuseren. Voor jongere kinderen zullen er minder activiteiten geschikt zijn, zij zullen dus minder hebben aan het georganiseerde aanbod.

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom, maar hou er rekening mee dat er geen kinderopvang georganiseerd wordt en dat het ook niet de bedoeling is dat jonge kinderen zonder begeleiding deelnemen aan workshops die daar niet voor bedoeld zijn (check de gedragscode). Kom je met partner, vrienden of familie naar Fri3d Camp, maak dan op voorhand dus goede afspraken over de begeleiding van jullie kinderen.

Ik ben een hacker zonder gezin, wat is mijn plaats op een "gezinsvriendelijk" kamp?

Het kamp wil ook na zijn eerste edities van 2014 en 2016 een tweejaarlijks samenzijn van Belgische hackers zijn, omdat kamperen met collega geeks fantastisch is en we geen twee jaar kunnen wachten tussen de grote internationale Nederlandse en Duitse kampen. Het kamp is gezinsvriendelijk omdat heel wat nerds ook geeky kinderen hebben, en ze samen met hun gezin de wereld van de high tech willen ontdekken.

In 2018 voorzien we op het terrein een speciale hacker village waar de Belgische hackerspaces hun plek kunnen vinden en zich ten volle kunnen ontplooien. We willen zo dialoog en samenwerking stimuleren tussen de hacker-gemeenschap en de technologisch en wetenschappelijk geïnteresseerde gezinnen.

I thought this was a Belgian camp, why is everything in Dutch?

At our first event in 2014, we discovered that the majority of attendees (and their children) were Flemish. A lot of the camp content and communication was therefore in Dutch.

We want to make Fri3d Camp a unique experience for families with (young) children, and therefore have decided to focus on Dutch as our main language. If we would use English as our main language, a lot of children would find it hard to participate in a meaningful way.

So, instead of pretending to be an English speaking event, we took the pragmatic route and changed our main communication to Dutch for the 2016 edition, which worked out well so we will continue this in 2018.

Non-Flemish speakers are of course very welcome to join camp. Most attendees will be fluent in English, and individual communication will rarely pose a problem.

We'd also like to refer you to the English-language information page on the website.

Wat eten en drinken we?

Check de catering pagina.

Mag ik het kamp komen bezoeken zonder deel te nemen?

We krijgen heel wat vragen of familie, vrienden of sympathisanten eens langs mogen komen, om even, of een dag, op bezoek te komen.

Helaas, er zijn geen dagtickets, er is geen bezoek mogelijk. Tickets zijn alles-of-niets: onze deelnemers gaan met hun ticket voor de volle experience.

Uit veiligheidsoverwegingen kunnen we geen bezoek ontvangen. We willen met alle deelnemers en hun kinderen een veilige, huiselijke sfeer opbouwen. En dat werkt best als je steeds bekende gezichten ziet rondlopen.

We vragen alle deelnemers om bezoekers zonder officiële armband door te verwijzen naar de infodesk, en zo de veiligheid op het terrein voor iedereen te bewaken.

Kan ik als lid van de pers het kamp bezoeken?

Check de pers pagina.

Wat moet ik meebrengen?

Check de checklist.

Hoe kan ik helpen?

Hoewel een team achter de coulissen hard aan het werk is van deze editie een topevent te maken, is alle extra hulp uiteraard welkom. Laat ons op info@fri3d.be weten hoe je wil helpen.

Ik geef een workshop of een talk, waar moet ik rekening mee houden?

Check de info voor workshophosts en sprekers.

Hoe kan ik een ticket kopen?

Check de tickets pagina.

Zijn er Fri3d Camp T-shirts?

Net als alle andere hackerkampen, verkopen we ook unieke Fri3d Camp t-shirts. Je kan deze samen met je tickets bestellen, aan 20€ per t-shirt.

Tussen wat voor publiek kom ik terecht

Als de vorige edities een indicatie zijn, zullen er op het totaal van 512 deelnemers ongeveer 170 kinderen zijn, de meesten tussen de acht en de twaalf jaar. De rest van het publiek bestaat dan uit de ouders van die kinderen, geroutineerde hackers, studenten, proffen en enthousiastelingen.

Wanneer mag ik aankomen en wanneer moet ik vertrekken?

Vrijdag 17 augustus kan je na je avondeten je tent komen opzetten. Vroeger komen kan, maar dan rekenen we erop dat je ook meehelpt bij het opbouwen.

Maandagavond 20 augustus eet je opnieuw thuis. Als je nog een dag blijft om op te ruimen, vinden we dat geweldig, en trakteren we op pizza! (Je kan al aangeven dat je wil blijven in de ticketshop)

Mag ik mijn huisdier meebrengen?

Nee. Met uitzondering van assistentiedieren (blindegeleidehonden e.d.) kunnen we, omwille van veiligheidsredenen, geen huisdieren toestaan op Fri3d Camp.