Fri3d Camp 18-20 augustus 2018

Wat is Fri3d Camp?

Een tweejaarlijks gezinsvriendelijk zomerkamp voor hackers, makers en doe-het-zelvers. In 2018 zijn we aan onze derde editie toe.

Volgens het hacker ethos volgen we maar 1 regel:
Be excellent to each other. Elke deelnemer heeft als enige taak om van het kamp voor iedereen een topervaring te maken.

Onze inspiratie zijn de grote Europese kampen die elke twee jaar worden georganiseerd, zoals CCC Camp of SHA.

Thema

Fri3d Camp 2018 krijgt een heel divers programma, maar ook een thema: 'robots'. Robots krijgen dus een speciaal plekje tussen alle andere activiteiten.

Jan De Coster is peter van Fri3d Camp

Het thema krijgt ook een gezicht: Jan De Coster, hij wordt de peter van Fri3d Camp 2018. Jan is één van de meest creatieve en veelzijdige makers die België rijk is, en is vooral bekend om zijn robots met karakter en persoonlijkheid.

Foto van Jan De Coster bij zijn robots
Jan De Coster : "Mensen zijn vaak bang voor robots. Onterecht! Al sinds het begin van mijn robot-carrière vind ik het educatieve enorm belangrijk. Als je kinderen het vertrouwen geeft om robots te maken, dan vinden ze het geen vreemde dingen meer. Als volwassenen zullen ze bewuster nadenken over de robots die ze bedenken, en niet bang zijn voor robots die ze tegenkomen. Zo ziet de toekomst van robots in onze samenleving er heel mooi uit. Daarom vind ik het fantastisch dat ik peter mag zijn van het volgende Fri3d Camp!"

Partners en sponsors

Fri3d Camp zoekt partners en sponsors die een meerwaarde kunnen bieden aan het kamp en onze visie en waarden delen. We bieden een enthousiast publiek dat graag creatief aan de slag gaat met technologie, en niet bang is voor onbekend terrein.

Er zijn nog steeds mensen die Fri3d Camp voor het eerst ontdekken. We spreken een ruime groep van mensen aan die geboeid zijn door technologie en wetenschap en hun nieuwsgierigheid willen voeden. De kern van ons publiek zijn gezinnen, waarvan de ouders professioneel bezig zijn met technologie of (beta-)wetenschap. De meesten zijn hoger opgeleid, vaak leidinggevend binnen het ruime, Belgische ICT landschap. Daarnaast trekken we ook heel wat jongeren aan die in een STEM-studierichting zitten of hun carrière net starten, en samen met vrienden deelnemen aan Fri3d Camp.

Ben jij een mogelijke partner?

Dan horen we heel graag van je! Voor een meer uitgebreide presentatie van Fri3d Camp met nog meer facts & figures, neem contact op met info@fri3d.be

Een aantal dingen maken dat Fri3d Camp anders is dan een typisch technologie-event:

Snuif alvast de sfeer op in deze foto's van de edities 2014 en 2016